Royal Glory

WhatsApp Hattı

0553 086 18 99

Meyve ve Ağaç Özellikleri:

Ağaç Özelikleri:

Ağacı kuvvetli,yayvan gelişir ve çok verimlidir.

Meyve Özellikleri:

Orta büyüklükte veya büyük, yuvarlak şekilli, az tüylüdür. Renklenmeye erken başlar ve oldukça güzel canlı kırmızı renklidir. Sarı meyve etinin pigmentleri olgunlaştıktan sonra oluşur, çok sert, tadı hoş, tatlı ve hafif ekşidir. Verimliliği ve meyvelerinin güzelliği ile olağanüstü bir çeşittir. Çekirdek ete bağlıdır.

Hasat Zamanı:

Temmuzun ilk haftasında hasat edilir.

Tozlayıcılar:

Kendisine verimli çeşittir.

Açıklama

Royal Glory şeftalisinin meyvesi orta büyüklükte veya büyük, yuvarlak şekilli, az tüylüdür. Renklenmeye erken başlar ve oldukça güzel canlı kırmızı renklidir. Sarı meyve etinin pigmentleri olgunlaştıktan sonra oluşur, çok sert, tadı hoş, tatlı ve hafif ekşidir. Verimliliği ve meyvelerinin güzelliği ile olağanüstü bir çeşittir.Çekirdek ete bağlıdır.

İklim istekleri: Şeftali değişik iklim şartlarına uyabilen bir meyve türüdür. Ekvatorun kuzey ve güneyinde 25-45 enlem dereceleri arasında yetiştirilebilmektedir. Normal  yetişebilmesi için en  uygun rakım 500-600 m. arasıdır. Sıcak iklimlerde 1500 m.’ye kadar yetiştiği görülebilir. Ülkemizde; sıcak iklim Akdeniz Bölgesi, ılıman iklim Marmara Bölgesi ve soğuk iklim olan Doğu Anadolu Bölgesi’nde yetişebilmektedir. Ülkemizde çok geniş bir ekolojide yetiştirilmektedir. Şeftali yetiştiriciliğini sınırlayan çeşitli iklimsel faktörler mevcut bulunmaktadır. Bunların başında düşük kış sıcaklıkları, çeşitlerin kış soğuklama ihtiyaçları, ilkbahar geç donları ve düşük yaz sıcaklıkları gelmektedir. Kış sıcaklığının –18 ve –20 °C ye düştüğü zamanlarda gözler ve yıllık sürgünler donar. Sıcaklık –25 °C ye düştüğünde ise ağaçlar tamamen donabilir. Şeftalinin değişik çeşitler bazında 250 ile 1250 saat arasında kış soğuklama ihtiyaçları vardır. Ağaçlar kış soğuklama ihtiyaçlarını tamamlayamadıkları zaman,  çiçekler ve çiçek tomurcuklarını silkerler. Çiçeklenme gecikir ve düzensizleşir.

Toprak istekleri: Şeftalinin toprak isteği üzerinde bulunduğu anaca göre değişiklik arzeder. Yetiştiriciliğe en uygun topraklar; süzek, killi, kumlu, çakıllı, milli, derin ve çabuk ısınan alüviyal topraklardır. Toprak PH derecesi 6-7 olmalıdır. Yeterli gübreleme ve sulama yapıldığında kumlu topraklarda da yetiştirilebilir. Toprak tabakası derinliği 1 m. den fazla olan topraklar en uygun yetiştiricilik ortamıdır. Killi, ağır, soğuk ve taban suyu yüksek olan topraklarda sürgünler pişkinleşemez. Böyle durumlarda zamklanma meydana gelir.