Hana Fuyu

WhatsApp Hattı

Meyve ve Ağaç Özellikleri:

Meyve Özellikleri:

Meyveler orta irilikte ,basık ,yuvarlak şekilli ve köşelidir. Meyve kabuğu sert ve turuncu zemin üzerine kırmızı renklidir. Eti kararlı olmayan ve kekre olmayan bir çeşittir. Kalitesi çok yüksektir. Meyve olgunlaşmadan da tüketilebilir.

Hasat Zamanı:

Kasımın 1. haftası

Tozlayıcılar:

Kendisine verimli bir çeşittir.

Açıklama

Hana Fuyu çeşidinin meyveleri kekre olmayan çeşitler arasında en iri meyveye sahiptir.Erkenci bir çeşittir. Meyve eti rengi tozlanma ile değişmez. Partenokarp meyve oluşturur. Mükemmel meyve kalitesine rağmen meyve bazen uç bölümünden çatlar. Meyve olgunlaşmadan da tüketilebilir.

İklim istekleri: Trabzon hurması bir subtropik iklim meyvesidir. Bununla birlikte sıcak ılıman iklim şartlarına da adapte olmuştur. Ağacı kışın yapraklarını döktüğü için düşük kış sıcaklıklarına, diğer subtropik meyve türlerine göre daha dayanıklıdır. Genel olarak -12ºC’ye kadar dayanabilmekte, ayrıca -18 ºC’ye kadar dayanan çeşitler de bulunmaktadır.
Trabzon hurması çeşitlerinin çoğunun kış dinlenme ihtiyaçları 7,2 ºC’nin altında 200- 400 saat kadardır. Akdeniz Bölgesi kıyı şeridinde odun gözü sürmesi mart ayının ilk
yarısında, çiçeklenme ise nisan sonlarında olmaktadır. Trabzon hurmaları geç çiçeklendikleri için erken ilkbahar donlarından etkilenmez.Trabzon hurmaları yüksek hava nemi ister ve en kaliteli meyveler nemli bölgelerden elde edilir. Hava neminin az olduğu bölgelerde sulama yapılarak iyi ürün alınabilir. Ancak bu bölgelerde meyvelerde güneş yanıklığı görülebilir, bunun için tedbir alınmalıdır

Toprak istekleri: Trabzon hurmaları için en uygun toprak tipi orta ağır, organik maddece zengin ve iyi drene edilmiş derin topraklardır. PH’ sı 6,5-7,0 olan topraklarda yetiştiricilik iyi sonuç verir. Bununla birlikte çok hafif topraklardan, çok ağır topraklara kadar değişik toprak tiplerine de uyum sağlar. Kireç muhtevası % 20′ ye kadar olan topraklarda yetişebilir.